Φυσικός ή συνθετικός χλοοτάπητας;

Ένας σωστά συντηρημένος φυσικός χλοοτάπητας είναι ιδανική επιλογή για να ομορφύνει και να αναβαθμιστεί αισθητικά ο κήπος σας. Τα τελευταία χρόνια όμως λόγω του υψηλού κόστους συντήρησής του κερδίζει έδαφος ο συνθετικός χλοοτάπητας. Ας δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματά του.

Τα πλεονεκτήματα του συνθετικού έναντι του φυσικού είναι:

Ο συνθετικός χλοοτάπητας μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε επιφάνεια. Ακόμα και πάνω σε μπετόν. Σε ταράτσες ή και σε μπαλκόνια, ακόμα και σε εσωτερικό χώρο. Ο φυσικός αντίθετα  απαιτεί χώμα.

Λιγότερη συντήρηση. Ο συνθετικός χλοοτάπητα απαιτεί μηδαμινή συντήρηση. Ένα βούρτσισμα 1 φορά τον μήνα είναι αρκετό. Ο φυσικός απαιτεί κούρεμα, λίπανση, χρήση φυτοφαρμάκων και  αρδευτικό δίκτυο.  

Εμφάνιση. Ο συνθετικός χλοοτάπητα είναι μόνιμα πράσινος και εύρωστος χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Σε αντίθεση η εμφάνιση του φυσικού χλοοτάπητα εξαρτάται από τον τύπο του γκαζόν, τις καιρικές συνθήκες αλλά και από την συντήρησή του. Σε κάθε περίπτωση ο φυσικός χλοοτάπητας είναι πιο ευαίσθητος από τον συνθετικό.

Αντοχή στην χρήση. Ο συνθετικός χλοοτάπητας έχει μεγαλύτερη αντοχή στην έντονη χρήση. Είτε αυτό αφορά τα κατοικίδια, είτε αφορά το παιχνίδι των παιδιών είτε οτιδήποτε άλλο. Ο φυσικός χλοοτάπητας έχει έντονες μεταβολές στην εικόνα του, λόγω έντονης χρήσης.