Τα σωστά βήματα για την κατασκευή του κήπου!

Η κατασκευή ενός κήπου για να αποδώσει τις ιδέες που έχουν αποφασιστεί κατά τον σχεδιασμό του, απαιτεί εμπειρία και μια σύνθετη ομάδα, με εξειδικευμένες γνώσεις.

Χωματουργικές εργασίες.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, όπου διαμορφώνεται το ανάγλυφο του εδάφους, οι υψομετρικές διαφορές και γίνονται οι κατάλληλες προσαρμογές για την αποφυγή μεγάλων κλίσεων.

Χάραξη.

Η αποτύπωση του σχεδιασμού στις διαστάσεις του χώρου, με πιστή αντιγραφή των σχεδίων σε πραγματική κλίμακα, είναι πολύ σημαντική. Εδώ ορίζουμε τα σημεία στα οποία θα γίνουν κατασκευές και αντίστοιχα αυτά που θα τοποθετηθούν φυτά.

Κατασκευές.

Τεχνητές λίμνες, γεφυράκια, πέργκολες, πλακόστρωτα, διάδρομοι κατασκευάζονται σε αυτή τη φάση.

Δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού.

Ακολουθεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Τοποθετούνται οι γραμμές, ο κεντρικός πίνακας και συνδέονται τα φωτιστικά.

Άρδευση.  

Ο σωστός σχεδιασμός και η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου εξασφαλίζει την αναγκαία ποσότητα νερού για τα φυτά, άρα και τη ζωή στο κήπο μας. Με την τοποθέτηση υπόγειων σωλήνων από PVC δημιουργούμε  το δίκτυο και τις γραμμές ποτίσματος.  Μπορούμε να επιλέξουμε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα και εκτοξευτήρες (pop-ups)  για ομοιόμορφη κατανομή του νερού, αντοχή και οικονομία.

Φυτεύσεις.

Οι επιλογές πρέπει να συνδέονται με κλιματολογικούς και εδαφικούς παράγοντες. Η φάση αυτή απαιτεί προσοχή ώστε τα φυτά να μην τραυματιστούν κατά τη μεταφύτευση.  Οι φυτεύσεις γίνονται όλες τις εποχές, εκτός περιόδους ακραίων συνθηκών (καύσωνες- χιονοπτώσεις), αρκεί τα φυτά να τοποθετηθούν στο έδαφος με τη μπάλα χώματος, στην οποία έχουν αναπτυχθεί στο φυτώριο.

Χλοοτάπητας.

Τελευταία εργασία είναι η σπορά του χλοοτάπητα. Αν θέλουμε άμεσα ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επιλέγουμε την τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα.