Πριμούλα. Είναι και η πρώτη!

Η πρίμουλα, γνωστή από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με πολλούς μύθους και προλήψεις. Πολλοί τη θεωρούν φυτό της νιότης και της τύχης. Το όνομά της προέρχεται από τα λατινικά και το πήρε γιατί είναι από τα πρώτα φυτά που ανθίζουν το χειμώνα. Εκτός της καλλωπιστικής της αξίας, τα άνθη της είναι εδώδιμα σε σαλάτες και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μαρμελάδας και ποτών. Στο garden center Βασιλειάδη θα την βρείτε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, που δημιουργούν εντυπωσιακές συνθέσεις για τον κήπο η το μπαλκόνι σας. Μάθετε πως θα τη διατηρήσετε στο κήπο σας.

 Την πριμούλα τη συναντάμε σε πολλούς θρύλους όπου έχει χρησιμοποιηθεί ως συστατικό, για την παρασκευή μαγικών φίλτρων. Το Μεσαίωνα ήταν γνωστή σαν βότανο του Αγίου Πέτρου και ήταν περιζήτητη για ιαματικούς σκοπούς. Είναι πολυετές ποώδες φυτό που ανθίζει από το Δεκέμβρη μέχρι τα τέλη της άνοιξης, ενώ το καλοκαίρι ρίχνει το φύλλωμά της και πέφτει σε λήθαργο. Στα περισσότερα είδη το ύψος κυμαίνεται μέχρι 30 εκατοστά και τη βρίσκουμε σε μεγάλη χρωματική γκάμα, όπως και σε δίχρωμες ποικιλίες.

Για να επιβιώσει στον κήπο σας χρειάζεται θέσεις προστατευμένες από τον μεσημεριανό ήλιο, δροσερό περιβάλλον και υγρασία. Χρησιμοποιήστε ρηχές γλάστρες και ζαρντινιέρες και ενσωματώστε στο χώμα υλικά, όπως ο περλίτης που διατηρούν την υγρασία. Ποτίζετε πολύ συχνά, φροντίζοντας να μη μένει νερό στο πιατάκι της γλάστρας και μία φορά το μήνα ρίξτε της λίπασμα για ανθοφόρα φυτά. Η πριμούλα σας θα παραμείνει και θα ανθίζει πάντα πρώτη!