Αερισμός του χλοοτάπητα. Είναι απαραίτητος!

Ο αερισμός είναι μια από τις απαραίτητες φροντίδες του χλοοτάπητα που συμβάλλει σημαντικά στην αναζωογόνησή του. Είναι μια πρακτική, που εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης για το ριζικό του σύστημα, το οποίο χρειάζεται αέρα, για να λειτουργεί σωστά.

Με το πέρασμα του χρόνου το έδαφος κάτω από τον χλοοτάπητα συμπιέζεται, λόγω διάφορων παραγόντων όπως το συνεχές πάτημα, το βάρος του χλοοκοπτικού κατά τη διάρκεια του κουρέματος, το είδος του χώματος σε συνδυασμό με τις αρδεύσεις. Έτσι κλείνουν οι πόροι του εδάφους με αποτέλεσμα τη δυσκολία κυκλοφορίας των υγρών και των αέριων στοιχείων που είναι απαραίτητα  για το ριζικό σύστημα του χλοοτάπητα.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες αερισμού, οι οποίες εκτελούνται από διαφορετικά μηχανήματα και επιδρούν σε διαφορετικής φύσης προβλήματα. Ο επιφανειακός και ο βαθύς αερισμός. Στον βαθύ αερισμό οι τομές είναι βαθύτερες και μεγαλύτερης διατομής και δεν είναι ανάγκη να γίνεται με την ίδια συχνότητα, όπως ο επιφανειακός αερισμός, του οποίου οι αναγκαίες επαναλήψεις, είναι τρεις έως πέντε φορές κάθε χρόνο, με απαραίτητο τον επιφανειακό αερισμό νωρίς την άνοιξη, αρχές καλοκαιριού και τέλη φθινοπώρου.

Γενικώς στη χώρα μας η μερική ή και ολική έλλειψη εφαρμογών αερισμού έχει την κύρια ευθύνη για την κακή ποιότητα και εμφάνιση των χλοοταπήτων που συναντούμε σε όλη την Ελλάδα. Αν και ο αερισμός είναι η δεύτερη απαραίτητη εργασία συντήρησης μετά το κούρεμα, δυστυχώς πολλοί ή τον αγνοούν ή τον αποφεύγουν.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή εμπιστευθείτε τη φροντίδα του δικού σας χλοοτάπητα στα έμπειρα συνεργεία μας, για να είναι πάντα υγιής και πράσινος!