Έχω τον τρόπο να σε στηρίξω!

Ο δυνατός αέρας μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα αδύναμα φυτά σου. Πρέπει να τα στηρίξεις. Μια συνηθισμένη μέθοδος είναι μετά το κλάδεμα των δέντρων και των φυτών να διαλέξεις κλαδιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με αυτά, να στηρίξεις τα νέα φυτά.

 

Πρέπει όμως να προσέξεις να είναι ευθεία, για να προσαρμόζονται σωστά δίπλα στον κορμό του φυτού, αλλά και αρκετά γερά και λεία, ώστε να αντέξουν και να μην πληγώσουν τον κορμό του.

Μια άλλη επιλογή είναι η στήριξη με καλάμια ή μπαμπού που είναι και πιο ανθεκτικά. Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά πλαστικά στηρίγματα που είναι πολύ ανθεκτικά και έχουν το πλεονέκτημα να είναι  πράσινο χρώμα, ώστε να μη παρεμβαίνουν στην αισθητική του τοπίου.

Για σωστή στήριξη παράλληλα με τα στηρίγματα, πρέπει να προμηθευτείς και ειδικά δεματικά για να δέσεις τα φυτά. Υπάρχουν διαφόρων τύπων. Επέλεξε με κριτήριο αυτό που ταιριάζει καλύτερα, ώστε να μην πληγωθεί ο κορμός των φυτών.

Κατά τη διαδικασία στήριξης να είσαι πολύ προσεκτικός. Ο πάσσαλος στήριξης πρέπει να βρίσκεται σε τέτοια απόσταση από το φυτό ώστε να μην προκαλέσει ζημιά στην ρίζα του. Επίσης δε ξεχνάμε ότι ο τρόπος που θα τοποθετήσουμε το στήριγμα θα δώσει στο φυτό τη φορά ανάπτυξης, που επιθυμούμε.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες ….έλα να σε στηρίξουμε!