Το πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Ένα αληθινό, ζωντανό έλατο!

Αν φέτος τα Χριστούγεννα η οικολογική σας συνείδηση, σας κατευθύνει να αγνοήσετε τα ψεύτικα δένδρα, που κατασκευάζονται από PVC, ένα υλικό που επιβαρύνει αρκετά το περιβάλλον ή τα κομμένα αληθινά που δύσκολα συντηρούνται, υπάρχει πάντα η επιλογή για ένα αληθινό, ζωντανό έλατο σε γλάστρα.

Εμείς πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα ζωντανό έλατο θα σας προσφέρει το υπέροχο άρωμά του και θα χαρίσει μια φυσική ατμόσφαιρα στο σπίτι. Όταν τελειώσουν οι γιορτές μπορεί να συνεχίσει να ζει στη γλάστρα για αρκετά χρόνια και να το στολίζετε κάθε χρόνο, βλέποντας το να μεγαλώνει. Αν μένετε σε περιοχή που το κλίμα ευνοεί την ανάπτυξή του μπορείτε να το φυτέψετε στο κήπο ή ακόμη να το χαρίσετε στο Δήμο σας, για να αξιοποιηθεί σε κάποια δενδροφύτευση.

Αν όλα αυτά σας έπεισαν και θέλετε να στολίσετε φέτος στις γιορτές ένα ζωντανό έλατο, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για την επιλογή του.

Πρώτα πρέπει να προσέξετε το δέντρο να είναι καταπράσινο. Έπειτα ελέγξτε για πιθανά ίχνη από έντομα ή χρωματικές αλλοιώσεις στα κλαδιά και στις βελόνες του. Να είναι φυτεμένο στο κέντρο μίας μεγάλης γλάστρας και όχι σφηνωμένο άτσαλα σε μικρή γλάστρα. Να υπάρχει ο επικόρυφος βλαστός. Βλαστός, δηλαδή που μεγαλώνει προς τα πάνω. Αν δεν υπάρχει, σημαίνει ότι το δένδρο θα μεγαλώνει μόνο σε πλάτος και αλλόκοτα.

Καλό θα ήταν, να μην το μεταφέρετε στο εσωτερικό του σπιτιού. Αν είναι δυνατό αφήστε το έξω και στολίστε το εκεί. Διαφορετικά θα πρέπει να αποφύγετε τα παρακάτω. Μην το τοποθετήσετε σε σημεία του σπιτιού με υψηλή θερμότητα π.χ. κοντά σε τζάκι, ή άλλες εστίες θέρμανσης. Μη ξεχνάτε να το ποτίζετε τακτικά. Μη του κρύβεται την επαφή του με το φυσικό φως.

Σίγουρο είναι ότι το αληθινό σας έλατο θα είναι το δικό σας στολίδι, που θα σας θυμίζει πάντα τις όμορφές στιγμές των εορτών.

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά, σε όλους!