Τι κλαδεύουμε τώρα!

Αυτή την εποχή κλαδεύουμε καλλωπιστικά φυτά, δένδρα και θάμνους. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι το σωστό κλάδεμα είναι ίσως η σημαντικότερη φροντίδα που χρειάζονται τα δέντρα και τα φυτά στον κήπο μας και διαφέρει ανάλογα με το είδος τους.

Το κλάδεμα είναι στην ουσία σειρά εργασιών που ακολουθεί το δέντρο μας από τα πρώτα στάδια της ζωής του. Είναι μια σύνθετη και εξειδικευμένη εργασία, ανάλογα με την ηλικία, την παραγωγικότητα, το είδος και την εποχή. Γενικά τα  φυλλοβόλα δένδρα κλαδεύονται την περίοδο του χειμώνα όταν έχουν χάσει το 80% των φύλλων τους, ενώ τα αειθαλή κατά την βλαστική περίοδο.

Το λάθος κλάδεμα πολλές φορές είναι μοιραίο για την διάρκεια ζωής και την ευρωστία τους, για αυτό το κάθε ένα πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα ανάλογα τις ανάγκες του. Επίσης στα μεγάλα δέντρα, πριν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα πρέπει να προβλεφθούν κλαδέματα, για να μην σπάσουν κλαδιά και δημιουργηθούν προβλήματα.

Μετά το κλάδεμα, θα πρέπει να ψεκάσουμε με χαλκούχο διάλυμα, ενώ σε τομές μεγαλύτερες από 4 εκατοστά είναι επιβεβλημένο να βάζουμε πάντα ειδική επουλωτική πάστα κλαδέματος, ως αποτρεπτικό παράγοντα εισόδου παθογόνων μικροοργανισμών αλλά και ξυλοφάγων εντομών. Επίσης η χρήση κατάλληλων απολυμασμένων εργαλείων είναι απαραίτητη για την μη μεταφορά ασθενειών.

Στο garden center Βασιλειάδη αναλαμβάνουμε κατά αποκοπή ;h σε σταθερή βάση το κλάδεμα των δένδρων σας, ακόμη και των  πιο μεγάλων με ειδικό συνεργείο και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Αυτή είναι η ιδανική επιλογή, για να διασφαλίστε την μακροζωία και την ευρωστία τους.