Τι γλάστρες να διαλέξω.

Εκτός από τα φυτά στη βεράντα σου, ένα πολύ βασικό στοιχείο για την εικόνα της είναι οι γλάστρες που θα επιλέξεις. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι για να διαλέξεις με βασικό κριτήριο τα μεγέθη που ταιριάζουν στα φυτά σου. Προσπάθησε να συνδυάζονται μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Πήλινες.

Οι πήλινες γλάστρες είναι πολύ όμορφες, είτε στο φυσικό τους χρώμα είτε με επικάλυψη σμάλτου. Είναι όμως ακριβότερες και πιο βαριές. Πολλά είδη περνιούνται με ειδικό αντιπαγετικό βερνίκι για να προστατεύονται και να μη φθείρονται. Καλό θα ήταν πριν φυτέψεις σε πήλινη γλάστρα να τη μουσκέψεις στο νερό για τουλάχιστον μια μέρα.

Πλαστικές.

Είναι ανθεκτικές με μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη, σχήματα και χρώματα. Είναι πιο οικονομικές και επιτρέπουν αρκετούς συνδυασμούς. Το μειονεκτημά είναι ότι θέλουν προσοχή γιατί σπάνε σχετικά εύκολα.

Πλαστικές σαν πήλινες.

Είναι αρκετά δημοφιλείς τελευταία, διότι συνδυάζουν την ανθεκτικότητα των πλαστικών και την ομορφιά των πήλινων. Επιπλέον, συγκρατούν καλύτερα την υγρασία. Θα βρείς μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και χρώματα, αλλά είναι σχετικά βαριές σε σχέση με τις απλές πλαστικές.

Σάκοι φύτευσης.

Το υλικό κατασκευής τους επιτρέπει το σωστό αερισμό των φυτών και συνεπώς την καλή ανάπτυξή τους, είναι οικονομικοί, εργονομικοί, θα τους βρείτε σε πολλά μεγέθη και μεταφέρονται εύκολα. Γέμισε το σάκο με ελαφρόπετρα μέχρι τις τρύπες αποστράγγισης και πρόσθεσε το χώμα στη συνέχεια.

Ξύλινες.

Η συγκεκριμένη επιλογή ταιριάζει σε εξωτερικούς χώρους αλλά αν το ξύλο δεν είναι ήδη εμποτισμένο, θα πρέπει να τις περνάς με ειδικό βερνίκι κάθε άνοιξη. Επίσης, φρόντισε να τις ντύσεις εσωτερικά με γεωύφασμα, ώστε το ξύλο να μη σαπίσει.

Στον τοίχο.

Οι γλάστρες που στηρίζονται στον τοίχο επιτρέπουν την καλλιέργεια καλλωπιστικών φυτών, βοτάνων και λαχανικών σε μικρούς χώρους και δίνουν ένα πολύ όμορφο, εντυπωσιακό αποτέλεσμα.