Τα λουλούδια της άνοιξης!

Αν θέλετε να δώσετε άλλη πνοή στη βεράντα ή στον κήπο σας, σας προτείνουμε μερικά λουλούδια, που με τα χρώματα και την αύρα τους θα αλλάξουν την κάθε σας μέρα. Γιατί τίποτα δεν δηλώνει περισσότερο την άνοιξη, από αυτά τα ίδια τα λουλούδια..

  1. Βουκαμβίλια: Αγαπημένο, αναρριχώμενο φυτό ιδανικό να καλύψει τοίχους, περιφράξεις, πέργολες και οποιαδήποτε άλλη κατασκευή στον κήπο. Μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλούς τύπους εδαφών, αρκεί να στραγγίζουν καλά, δεν αντέχει όμως το κρύο. Την ποτίζουμε με μέτρο όταν ξεραίνεται το χώμα και την προφυλάσσουμε από τους ανέμους και την βροχή.
  2. Βιολέτα: Ανοιξιάτικο, μυρωδάτο λουλούδι, που αγαπά τον ήλιο όχι όμως την υπερβολική ζέστη και τον αέρα και χρειάζεται μέτρια συχνότητα ποτίσματος. Λευκό, ροζ, κόκκινο, μωβ, όποιο χρώμα βιολέτας και αν επιλέξετε είναι σίγουρο ότι θα δώσει άλλη αίσθηση στο χώρο σας.
  3. Γεράνι: Ένα από τα πιο εύκολα φυτά, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Υπάρχουν αμέτρητες ποικιλίες, με διαφορετικά χρώματα λουλουδιών, σε νάνες ή ψηλές μορφές, ή ακόμα και με αρωματικά λουλούδια. Το γεράνι αγαπά τα ηλιόλουστα σημεία και έχει ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες. Χρειάζεται τακτικό πότισμα.
  4. Ντάλια: Η ομορφιά της θα δώσει χαρακτήρα στη βεράντα ή τον κήπο σας. Αγαπά τον ήλιο και χρειάζεται προστασία από τους δυνατούς ανέμους. Όταν αρχίσει η ανάπτυξή της, ποτίζουμε σε εβδομαδιαία βάση και αυξάνουμε τη συχνότητα όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει.
  5. Πετούνια:  Ένα ακόμη φυτό που αγαπά η άνοιξη. Ο ήλιος είναι ο καλύτερος φίλος της αλλά δεν αντέχει τους ανέμους και τη δυνατή βροχή. Έχει μέτριες απαιτήσεις σε πότισμα και είναι ιδανική να τη φυτέψουμε σε παρτέρια και σε γλάστρες. Τα λουλούδια της μπορούν να φτάσουν σε ύψος 10-15 εκατοστών και μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δεκάδες χρωματικούς συνδυασμούς.
  6. Πανσέδες:  Υπάρχουν εκατοντάδες είδη και ποικιλίες για να επιλέξουμε. Χρειάζονται καλό χώμα και τακτικό πότισμα. Οι ποικιλίες με τα μικρότερα λουλούδια χρησιμοποιούνται περισσότερο για εδαφοκάλυψη και έχουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες.
  7. Γκαζάνια: Ένα υπέροχο, ποώδες φυτό, με πολύχρωμα λουλούδια σε κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, λευκό και μαύρο. H περίοδος ανθοφορίας της είναι από την άνοιξη μέχρι αργά το φθινόπωρο. Στο έδαφος δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε νερό και λίπανση, σε γλάστρα όμως χρειάζεται συχνότερο πότισμα.
  8. Καλέντουλα: Καλλωπιστικό φυτό, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τα άνθη της είναι κίτρινα και πορτοκαλί, απλά ή διπλά και τα φύλλα της αντίθετα. Οι ηλιόλουστες θέσεις είναι ευνοϊκές για την ανθοφορία της και χρειάζεται καλό πότισμα αν το περιβάλλον έχει ξηρασία, αλλιώς ελαφριά και τακτική ύγρανση. Μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα, σε ζαρντινιέρα ή στο έδαφος.
  9. Σκυλάκια: Εύκολα στην καλλιέργεια και πάντα εντυπωσιακά γεμίζουν με χρώματα κήπους και βεράντες. Ο ήλιος είναι φίλος τους αλλά πρέπει να προστατεύονται από τον άνεμο. Ποτίζουμε όταν έχει στεγνώσει το χώμα. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στον κήπο ή στις γλάστρες, τα φυτεύουμε πάντα σε ομάδες.
  10. Γιασεμί: Ένα από τα δημοφιλέστερα φυτά της άνοιξης που όλοι αγαπούν για την ομορφιά και το άρωμα του. Το γιασεμί χρειάζεται ηλιακό φως για να ανθίσει και έχει ανθεκτικότητα στην ξηρασία, αρκεί να ποτίζεται τακτικά τις ζεστές περιόδους του χρόνου, ιδιαίτερα αν είναι σε γλάστρα.