Πώς ποτίζουμε τα παχύφυτα

Τα παχύφυτα και οι κάκτοι παρότι όλοι ξέρουμε ότι αναπτύσσονται σε άνυδρες συνθήκες, όταν τα μεταφέρουμε στο σπίτι η στο κήπο μας, συνήθως τα ποτίζουμε περισσότερο από ότι πρέπει.

Αν έχεις παχύφυτα σε γλάστρες πρέπει να τους κάνεις ένα καλό πότισμα να διαβραχεί το χώμα και το νερό να φύγει από τις τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος της γλάστρας. Μη ξεχάσεις να αδειάσεις το νερό που έχει συσσωρευτεί στο πιατάκι κάτω από τη γλάστρα και άφησε το χώμα να στεγνώσει τελείως, πριν το επόμενο πότισμα.

Γενικά να θυμάσαι ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με τα παχύφυτα είναι  το υπερβολικό πότισμα. Οι ρίζες σαπίζουν, το στέλεχος γίνεται υγρό και μαλακό, ​​και τα φύλλα πέφτουν.

Όταν οι γλάστρες βρίσκονται έξω, έλεγχε τα φυτά σε εβδομαδιαία βάση, δίνοντας προσοχή στο χώμα αν είναι  ξηρό ή υγρό. Τα παχύφυτα, συμπεριλαμβανομένων  και των κάκτων, τα οποία καλλιεργούνται σε ρηχά δοχεία, μπορεί να χρειαστούν πότισμα κάθε λίγες ημέρες.

Όταν είναι φυτεμένα στο έδαφος μπορούν να ποτίζονται κάθε εβδομάδα, ανάλογα φυσικά πάντα με τις συνθήκες. Σίγουρα για να είναι ανθεκτικά και να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής τα παχύφυτα και οι κάκτοι πρέπει να είναι φυτεμένα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Για να βελτιώσεις την ποιότητα του φυτοχώματος στις γλάστρες, χρησιμοποίησε ένα υλικό όπως ο Περλίτης, που σε ανάμειξη με το υπάρχον φυτόχωμα θα βοηθήσει ώστε να διασφαλιστεί η καλή αποστράγγιση.

Συνοψίζοντας, καλή ποιότητα εδάφους, καλή διαβροχή και καλή αποστράγγιση ισούνται με υγιή  φυτά.