Παχύφυτα και κάκτοι. Ένας εξωτικός κήπος, με στυλ!

Τα παχύφυτα και οι κάκτοι με τη μινιμαλιστική αισθητική τους, είναι ιδανικά φυτά για τη δημιουργία κήπων με ιδιαίτερη προσωπικότητα!

Προτιμώνται όλο και περισσότερο γιατί είναι εύκολο να αναπτυχθούν και η ανθοφορία τους έχει έντονα, ποικίλα χρώματα, χαρίζοντας στο κήπο ιδιαίτερη ομορφιά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δε χρειάζονται πολύ νερό.

Η μείωση της κατανάλωσης νερού στο κήπο είναι πάντα ευπρόσδεκτη και μερικές φορές πραγματικά απαραίτητη. Ο “ξηρός κήπος” από κάκτους και χυμώδη παχύφυτα είναι η λύση. Το αποτέλεσμα είναι μοντέρνο, γοητευτικό και πολύ κομψό.

Ένας κήπος με κάκτους και παχύφυτα χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος, αρκετό φως, ζεστά και ξηρά κλίματα. Τις περισσότερες φορές συνδυάζεται με πέτρες και χαλίκι. Αυτά δεν είναι απλώς διακοσμητικά στοιχεία, αλλά αναγκαία για την αποστράγγιση του εδάφους. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χρησιμοποιείται επιπλέον ένα εξειδικευμένο υπόστρωμα, που περιέχει αρκετή ποταμίσια άμμο, ώστε να στραγγίζει καλά. Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο είναι απαραίτητο να γίνεται λίπανση με ένα καλό υγρό λίπασμα ειδικό, για κάκτους και παχύφυτα.

Το είδος του κήπου που μπορεί να δημιουργηθεί με παχύφυτα και κάκτους εξαρτάται από την επιλογή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μικρότερα φυτά για εδαφοκάλυψη και να φυτέψετε μεγάλους κάκτους σε διάφορα σημεία του κήπου. Να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά είδη ή για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, το ίδιο είδος σε διάφορα μεγέθη.

Στο garden center Βασιλειάδη έχουμε πολλές δημιουργικές ιδέες, παχύφυτα και κάκτους όλων των μεγεθών και μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή και συντήρηση ανάλογων κήπων.