Μονοπάτια στο κήπο!

Τα μονοπάτια και οι διάδρομοι ενός κήπου είναι ένα από τα σημαντικότερα σχεδιαστικά στοιχεία για την τελική του εικόνα. Τα υλικά κατασκευής, το σχήμα και το μέγεθός τους επηρεάσουν τη συνολική φιλοσοφία και την προσωπικότητα κάθε κήπου. Μάθετε τα μυστικά τους και τα στοιχεία που καθορίζουν τη μορφή τους.

Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία υλικών επίστρωσης ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του κήπου αλλά και βασικοί κανόνες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη:

  • Τα υλικά που θα επιλεγούν να ταιριάζουν στη γενικότερη αρχιτεκτονική του κήπου και της κατοικίας.
  • Τα υλικά να αντέχουν στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής και να βοηθούν στην λειτουργικότητα του κήπου.

Βασικές επιλογές χάραξης μονοπατιών:

  • Το ίσιο και αυστηρά γραμμικό σχήμα, προσδίδει ένα πιο επιτηδευμένο ύφος στον κήπο και συντομεύει τις αποστάσεις.
  • Οι καμπύλες γραμμές σχεδιασμού αμβλύνουν την αυστηρότητα του κήπου και τη γενική εντύπωση και ο επισκέπτης οδηγείται σε σημεία προσοχής,.
  • Τα μονοπάτια όταν προορίζονται για περίπατο πρέπει να έχουν επαρκή χώρο για δύο άτομα που περπατούν πλάι πλάι. Το μέσο αποδεκτό πλάτος είναι 1-1,2 μέτρα.
  • Όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου και πρέπει να εξυπηρετηθεί απλώς η πρόσβαση, το ελάχιστο πλάτος είναι 45 εκατοστά.

 Τέλος, υπάρχει επιλογή το μονοπάτι να ανοίγει  σε ένα σημείο προορισμού (π.χ. είσοδος) και να στενεύει σε ένα σημείο ενδιαφέροντος, ώστε να «αναγκάσει» τους επισκέπτες να σταθούν.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τον σχεδιασμό και τεχνοτροπίες κατασκευής μονοπατιών και διαδρόμων, σας περιμένουμε με πολλές επιλογές. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!