Μια ιστορία για το έλατο από το Νίκο Βασιλειάδη

Αγαπητοί μου φίλοι

Μαζί με τις καλύτερες ευχές μου, αλλά και όλης της ομάδας του Garden Center Βασιλειάδη, για μια νέα χρονιά με υγεία, ευτυχία και αληθινή αγάπη για όλους, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες αναμνήσεις μου. 

Όταν ήμουν μικρός τα Χριστούγεννα περίμενα πως και πως, την στιγμή που θα αγοράζαμε το «έλατο». Χαιρόμουν πολύ τη διαδικασία…. Το φορτώναμε στο αυτοκίνητο, το ανεβάζαμε στο σαλόνι του σπιτιού μας, βάζαμε ένα δίσκο στο πικ απ με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ξεκινούσε το στόλισμα. Το γεμίζαμε με μπάλες, μπιχλιμπίδια, κορδέλες, φωτάκια… Την ημέρα των Χριστουγέννων τρώγαμε όλη η οικογένεια μαζί, με θέα το στολισμένο δέντρο, ενώ το ξημέρωμα της πρωτοχρονιάς ξυπνούσα νωρίς κι έτρεχα να αναζητήσω κάτω από το έλατο το δώρο, που μου έφερε ο Άγιος Βασίλης. Μεγάλη η χαρά…… Τα Θεοφάνια το ξεστολίζαμε μαζί με τη μαμά μου και αποθηκεύαμε τα στολίδια για τα επόμενα Χριστούγεννα. Όλη η οικογένεια μαζί, με δυσκολία θυμάμαι, το φορτώναμε στο αυτοκίνητο και το πηγαίναμε στο κτήμα του παππού μου. Ο μπαμπάς μου το φύτευε στον κήπο και εγώ το πότιζα. Τώρα κάθε φορά που επισκέπτομαι το κτήμα, το κάθε έλατο έχει τη δική χρονιά και ιστορία και μου ξαναφέρνει στο νου τα παιδικά μου χρόνια.

Ακούω την οικογένειά μου ή τους φίλους μου να λένε.. Πω πω …. τι θαυμάσια ατμόσφαιρα κάνουν αυτά τα έλατα, και χαμογελώ… Το μυαλό μου γεμίζει αναμνήσεις. Κάθε έλατο μια ιστορία, μια εποχή, μια μοναδική στιγμή της ζωής μου, που παραμένει ζωντανή, όπως το έλατο που διαλέξαμε, για να μας τη θυμίζει.

Για αυτό, πάντα προτρέπω φίλους και γνωστούς να επιλέγουν ένα ζωντανό δεντράκι να στολίσουν στις γιορτές που αν το φυτέψουν μετά θα μεγαλώσει και θα κρατήσει ζωντανές τις αναμνήσεις των ευτυχισμένων στιγμών. Και αν κάποιοι δεν έχουν ένα δικό τους κτήμα να το φυτέψουν δεν πειράζει. Μπορούν πάντα να διαλέξουν ένα γυμνό χώρο στο βουνό. Εκεί που θα πηγαίνουν για πολλά χρόνια με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, για να τους διηγηθούν την ιστορία και τις αναμνήσεις, του κάθε έλατου, που συντρόφεψε μια γιορτινή και ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους.

 

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους
Νίκος Βασιλειάδης.