Μπορεί η επιλογή µαρινάδας είναι θέµα φαντασίας και προσωπικού γούστου, φαίνεται πως κάθε κρέας ταιριάζει καλύτερα µε ορισµένα υλικά, που αναδεικνύουν το χαρακτήρα του.
Για το χοιρινό χρησιμοποιήστε: ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, δεντρολίβανο, βασιλικό, φασκόμηλο. Επιλέγουμε ένα από αυτά, αναμειγνύουμε με λάδι και λεμόνι ή λευκό κρασί ή τριμμένο κρεμμύδι.
Για το μοσχάρι: Η ρίγανη και το θυμάρι ταιριάζουν μια χαρά μαζί του, αλλά αν επιλέξουμε δεντρολίβανο και φασκόμηλο, χρειάζεται προσοχή στις ποσότητες.
Για το κοτόπουλο: Εδώ ταιριάζουν τα πιο “δροσερά”. Μυρωδικά όπως ο δυόσμος, η μέντα, ο βασιλικός, ο μάραθος ή ο άνηθος και η ρίγανη, σε συνδυασμούς το πολύ μέχρι δύο εξ αυτών με λίγο λευκό κρασί, γιαούρτι ή τριμμένη ντομάτα.