Λαχανόκηπος: Γιατί να ξεκινήσεις τώρα!

Το φθινόπωρο έρχεται και αν για πρώτη φορά ξεκινάς την παραγωγή λαχανικών, αυτή είναι η καλύτερη εποχή να ξεκινήσεις. Μάθε γιατί είναι πιο εύκολο να καλλιεργήσεις τα δικά σου φθινοπωρινά λαχανικά, περισσότερο από τα ανοιξιάτικα.

Τα φθινοπωρινά λαχανικά είναι πιο εύκολο να παραχθούν και η επιτυχία της παραγωγής είναι βέβαιη γιατί οι εργασίες που απαιτούνται μέχρι να καρπίσουν τα φυτά είναι ελάχιστες!

Λόγω του δροσερού καιρού θα χρειαστούν λιγότερο πότισμα και μπορούν να ποτίζονται όλα μαζί, χωρίς να πρέπει να κάνεις διαφορετικό πότισμα ανά είδος, όπως συμβαίνει την άνοιξη, με τις τομάτες και τις πιπεριές.

Μπορεί και τα φθινοπωρινά λαχανικά να έχουν τους εχθρούς τους, όμως τα προβλήματα είναι πολύ πιο εύκολα στην αντιμετώπισή τους (πχ: κάμπιες).

Να θυμάσαι ότι τα φθινοπωρινά λαχανικά, για να σου δώσουν καλή παραγωγή θέλουν δροσερό καιρό και ηλιοφάνεια. Αν τα φυτέψεις σε γλάστρα στο μπαλκόνι, διάλεξε ένα καλά προφυλαγμένο σημείο και φυσικά θα πρέπει να τα ποτίζεις τακτικότερα. Στη γη θέλουν γόνιμο, εμπλουτισμένο και αφράτο έδαφος.

Όσον αφορά τη λίπανση έχουν μικρότερες απαιτήσεις σε σχέση με τα καλοκαιρινά λαχανικά. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να βάζεις 1-2 κουταλιές της σούπας πλήρες λίπασμα, γύρω από τη ρίζα τους, κάθε 20-30 μέρες. Καλή αρχή και καλή επιτυχία!