Κηποτεχνία. Αρχαία όσο και ο άνθρωπος.

Η ιστορία της κηποτεχνίας καταγράφεται από τον Όμηρο στην Οδύσσεια. Εκεί περιγράφεται ως ιδανικός κήπος αυτός του βασιλιά Αλκίνοου. Όμως τελικά η ιστορία της ξεκινά από τα πρώτα στάδια του πολιτισμού, από τότε δηλαδή που ο άνθρωπος κατάλαβε τη μεγάλη αξία των φυτών και ξεκίνησε να τα καλλιεργεί.

Στη συνέχεια με την ανάπτυξη των πόλεων, ο άνθρωπος αναζήτησε χώρους αναψυχής, δημιουργώντας τεχνητά τοπία δηλαδή κήπους! Σήμερα αναμφίβολα, η έννοια του κήπου ερμηνεύεται κυρίως ως χώρος ανάπαυσης και αναψυχής και με τον όρο κηποτεχνία εννοούμε μια σύνθετη επιστημονική και τεχνική δραστηριότητα, με αντικείμενο τη σύλληψη της ιδέας, τη σχεδίαση, την κατασκευή και τη διαχείριση του κήπου.

Η Κηποτεχνία ή Αρχιτεκτονική Κήπων όπως μετονομάστηκε το 1963 από το διοικητή του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης στις Η.Π.Α. ασχολείται κυρίως με το σχεδιασμό και την κατασκευή κήπων σε οικίες, επαύλεις, ανάκτορα και μικρά αστικά πάρκα. Το αστικό πράσινο άλλωστε αποτελεί έναν σημαντικό  παράγοντα για το επίπεδο ποιότητας ζωής στην πόλη και διασύνδεσης του ανθρώπου µε τη φύση.

Και οι δυο κλάδοι της Κηποτεχνίας και της Αρχιτεκτονικής Τοπίου αποτελούν εξέλιξη και εξειδίκευση της σύγχρονης επιστημονικής Γεωπονίας και ειδικότερα του κλάδου της φυτοτεχνίας. Ο συνδυασμός των γνώσεων της Γεωπονίας, της Ανθοκομίας και της Αρχιτεκτονικής Τοπίου, αποσκοπεί στην ορθολογική χρήση και διαχείριση των υλικών, που σε συνδυασμό με την προσωπική εμπειρία, την αντίληψη, τη γνώση και  την ικανότητα του κηποτέχνη ή του αρχιτέκτονα τοπίου, στη σωστή εφαρμογή των «κανόνων» του φυσικού τοπίου.

Η Αρχιτεκτονική Κήπων απαιτεί εξειδίκευση, συνέπεια και μεθοδικότητα. Ο ειδικός στην κηποτεχνία για να έχει το επιθυμητό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα πρέπει να διαχειριστεί ένα χώρο, που συνεχώς μεταβάλλεται και αναπτύσσεται.

Στο Garden Center Βασιλειάδη έχουμε μεγάλη παράδοση και εμπειρία στην Αρχιτεκτονική Κήπων και ένα μεγάλο αριθμό έργων σε όλη την Ελλάδα! Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η σύγχρονη αντίληψη και η συνεχής παρακολούθηση των τάσεων, σε χώρες με μεγάλη παράδοση στην αρχιτεκτονική τοπίου. Οι προτάσεις μας στηρίζονται στη σύγχρονη φιλοσοφία που θέλει ο κήπος να είναι ευχάριστος, χρήσιμος, καλαίσθητος, εύκολος στη συντήρηση και απολαυστικός. Για να προσφέρει, ξεκούραση, γαλήνη, αναψυχή, υγεία και αρμονία. Επικοινώνησε μαζί μας και σίγουρα θα πειστείς ότι είμαστε ειδικοί για να σχεδιάσουμε μαζί και να φτιάξουμε τον δικό σου κήπο.