Η σκιά δεν τα φοβίζει

Αν ο κήπος ή το μπαλκόνι σας είναι μονίμως στη σκιά, μην απογοητεύεστε. Η λύση είναι τα σκιόφυτα. Είδη φυτών δηλαδή που αντέχουν σε σκιά και η ανάγκη τους για ηλιακό φως είναι ελάχιστη.

Αυτά τα φυτά διαθέτουν την ικανότητα προσαρμογής σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, αρκεί να ποτίζονται σωστά, μόνο τότε δηλαδή που το χώμα τους έχει στεγνώσει τελείως. Η πτώση φύλλων, λουλουδιών, αλλά και η ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών και το σαπίσματα στις ρίζες κρύβονται στο υπερβολικό πότισμα. Αποφύγετε επίσης και την υπερβολική λίπανση για να μην έχουν καψίματα στο φύλλωμα και τα λουλούδια τους.

Ανάμεσα στα top φυτά που αγαπούν τη σκιά και μπορείτε να επιλέξετε για το σκιερό σας μπαλκόνι είναι η Αράλια με τα γυαλιστερά της φύλλα, ο Κισσός, που ταιριάζει κυριολεκτικά πάντα και παντού, η Καμέλια, με το εντυπωσιακό φύλλωμα και τα λευκά, ροζέ ή κόκκινα άνθη, η Ορτανσία, που αν και λατρεύει τη ζέστη, απεχθάνεται την άμεση επαφή με ηλιακό φως, αλλά και το Γεράνι, που είναι γνωστό για την ανεκτικότητά του, αλλά η ανθοφορία του δεν είναι τόσο έντονη σε σκιερές θέσεις.