Για υπέροχες συνθέσεις στο κήπο, αγρωστώδη φυτά!

Τα καλλωπιστικά χόρτα ή αλλιώς «αγρωστώδη» φυτά (grasses) είναι μια μεγάλη οικογένεια φυτών, που περιλαμβάνει ποώδη φυτά και σπανιότερα θαμνώδη ή δενδρώδη. Η σύγχρονη αντίληψη, που εκφράζει μία πιο «φυσική» και ελεύθερη διαμόρφωση, τα χρησιμοποιεί στον κήπο, για τα αισθητικά αλλά και τα πρακτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν.

Η ιδιαίτερη καλλωπιστική αξία που έχουν τα αγρωστώδη φυτά είναι τα διάφορα χρώματα στα φύλλα τους και ο τρόπος που μετακινούνται στον αέρα. Αυτό όμως που τα κάνει μοναδικά είναι ότι αλλάζουν τον κήπο από ένα στημένο τοπίο, σε ένα πιο ελεύθερο, φυσικό περιβάλλον.

Επίσης είναι ιδανικά για τα σημεία του κήπου, όπου δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες φύτευσης ή το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης είναι πολύ υψηλό. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η λύση, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Στα βασικά τους πλεονεκτήματα είναι η εξοικονόμηση νερού, αφού δε χρειάζονται πολλά ποτίσματα, ότι μπορούν να ευδοκιμήσουν σχεδόν σε όλα τα εδάφη ακόμα και σε άνυδρες και άγονες περιοχές, ότι έχουν ελάχιστες πιθανότητες αποτυχίας, γεγονός που εγγυάται το αποτέλεσμα ακόμα και σε όσους δεν ασχολούνται συχνά με τον κήπο και επίσης ότι πολλαπλασιάζονται πολύ εύκολα.

Επιλέξτε τα, ανάλογα με το σημείο που θα τα φυτέψετε. Υπάρχουν αγρωστώδη φυτά κατάλληλα για ημισκιερά ή σκιερά μέρη και άλλα για ηλιόλουστα σημεία. Σίγουρα, μια επίσκεψη στο garden center Βασιλειάδη θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες και επιλογές για να γεμίσετε με καλλωπιστικά χόρτα τις ελεύθερες επιφάνειες του κήπου σας, δημιουργώντας με τις συνθέσεις τους, ένα μοναδικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.