Άνοιξη στην κηπουρική! Συμβουλές για να ανθίσει ο κήπος σας!

Οι εργασίες στο κήπο αυτό το μήνα δεν τελειώνουν. Εμείς σας περιμένουμε με όλα όσα χρειάζεστε και σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τις εργασίες στον κήπο  ή να ξεκινήσετε αυτή την άνοιξη, το πιο υπέροχο χόμπι, την κηπουρική.

Ξεκινήστε με καθαρισμό.

Ξεκαθαρίστε και αφαιρέστε τα κουρασμένα, μαραμένα φυτά και προετοιμαστείτε για μια νέα αρχή. Μην διατηρείτε φυτά που έχουν ξεπεράσει την ακμή τους καθώς είναι εύκολο να ξοδέψετε περισσότερα στην προσπάθεια αποκατάστασής τους, παρά στην τοποθέτηση νέων.

Προετοιμάστε το έδαφος 

Η προετοιμασία του εδάφους και της περιοχής φύτευσης είναι απαραίτητη. Αυτό το βήμα μπορεί να περιλαμβάνει συμπλήρωση χώματος, νέες γλάστρες για μεταφυτεύσεις,  αερισμό και προσθήκη κομπόστ. Στο garden center Βασιλειάδη αναλαμβάνουμε την ανάλυση του τύπου και των συνθηκών του εδάφους, ώστε να κάνετε σωστές επιλογές. 

Προγραμματίστε τη φύτευση 

Γνωρίστε τους περιορισμούς: Το μέγεθος των φυτών που χρειάζεστε, το μικροκλίμα (άνεμοι,  υγρασία κλπ) , το χρόνο και την προσπάθεια συντήρησης, και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να  επηρεάσει τις επιλογές σας.  Κάντε μια λίστα με αυτά τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στον προγραμματισμό. 

Δώστε βαρύτητα στο πότισμα. 

Το σωστό πότισμα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να διατηρήσετε τα φυτά υγιή. Η προσεκτική παρακολούθηση του καιρού θα βοηθήσει στη σωστή προσαρμογή του. Πριν τους καλοκαιρινούς μήνες φροντίστε την εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος η  ολοκληρώστε τις εργασίες αποκατάστασής του. Το ίδιο ισχύει και για τις  υδατοκατασκευές, όπως σιντριβάνια ή τεχνητές λίμνες, που μπορεί να υπάρχουν στον κήπο σας. 

Κλαδέψτε με όρεξη.
Όλα τα ξερά ή σπασμένα βλαστάρια των φυτών θα πρέπει να αφαιρεθούν και τα κλαδιά στο κέντρο κυρίως του φυτού να αραιώσουν, ώστε να κυκλοφορεί καλύτερα ο αέρας και το φως του ήλιου. Μια γενικής φύσεως συμβουλή για το κλάδεμα είναι η αποφυγή του σε βροχερό καιρό ή σε υπερβολική υγρασία.


Προσέξτε την τροφή και την υγεία των φυτών σας.
Διαμορφώστε ένα πρόγραμμα, με  βάση το  λίπασμα που θα χρειαστούν τα φυτά σας και ελέγξτε προσεκτικά για ασθένειες και προσβολές από έντομα (κυρίως μελίγκρα/αφίδες και κοκκοειδή) ώστε να τα αντιμετωπίσετε έγκαιρα.
Στο garden center ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ λειτουργεί γεωργικό φαρμακείο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Γεωργίας, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αξιόπιστα φαρμακευτικά είδη και λιπάσματα. 

Ζητήστε βοήθεια

Υπάρχει πολλή δοκιμή και λάθος στην κηπουρική. Η εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία των κατάλληλων ανθρώπων θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Στο garden center Βασιλειάδη προσφέρουμε συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα φύτευσης και συντήρησης κήπου. Οι έμπειροι γεωπόνοι μας θα σας καθοδηγήσουν, ώστε σίγουρα να βελτιώσετε τις κηπουρικές σας επιδόσεις.

 

Δείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με την κηπουρική εδώ